У Румунії виявили загадковий об’єкт, схожий на той, який зник із пустелі Юти

На пагорбі Батка Доамней в околицях румунського міста П’ятра-Нямц з’явився великий металевий об’єкт — через кілька днів після того, як такий же зник із пустелі в американському штаті Юта. Про знахідку у фейсбуці розповіли місцеві жителі.

Металева конструкція, виявлена в Румунії, має висоту чотири метри і вкрита різьбленням. І хоча невідомо, кому належить моноліт, мер П’ятра-Нямц сказав, що буде радий, якщо об’єкт приверне туристів.

Загадковий металевий моноліт, знайдений у пустелі на південному сході штату Юта наприкінці листопада, зник минулої п’ятниці. Конструкція заввишки близько трьох метрів була вкопана в землю. Невідомо, хто і навіщо встановив її, тому в соцмережах стали будувати теорії про її виникнення. На Reddit з’явилося кілька спільнот, присвячених моноліту, а шанувальники фільму «Космічна одіссея 2001 року» Стенлі Кубрика почали висувати свої версії походження об’єкта, знайденого в Юті. Користувачі припустили, що це може бути пранк інопланетян, які захоплюються земним кіно, а також що це концептуальна робота сучасного художника або фаната картин Кубрика.

Нове та Найкраще

6 238

679

594
948
Більше матеріалів