Житель Південної Кореї зустрівся з копією померлої дружини у віртуальній реальності

Південнокорейський телеканал MBC за допомогою технології віртуальної реальності допоміг чоловікові «зустрітися» з померлою дружиною. Процес створення VR-копії жінки і момент «возз’єднання» подружжя показали в документальному фільмі «Я зустрів тебе».

Дружина 51-річного Кім Чон Су померла після багатьох років боротьби з тяжкою хворобою. Чоловікові довелося самому виховувати п’ятьох дітей. Він дізнався про проєкт телеканалу та вирішив взяти в ньому участь. Родина Кім Чон Су спочатку була проти такої ідеї: доньки просили його не ятрити рани. Але пізніше все-таки дозволили батькові востаннє побачити померлу дружину.

Фахівцям знадобилося шість місяців для створення віртуальної копії дружини Кім Чон Су. Їм довелося комбінувати голос жінки з голосом актриси, щоб досягти максимальної схожості, пише theAsianparent. Кім Чон Су і копія його дружини зустрілися у віртуальному саду, а потім станцювали у своєму будинку. За допомогою технології захоплення руху копія жінки змогла відповідати на дотики Кім Чон Су.

У першому сезоні документального фільму розповіли про жінку, яка втратила дитину через рідкісне захворювання. Завдяки технології віртуальної реальності вона змогла «зустрітися» зі своєю семирічною донькою.

Тоді передача викликала дискусію в медіа та інтернеті про те, наскільки етично відтворювати померлих людей у ​​віртуальній реальності і чи можуть виникнути психологічні наслідки таких зустрічей. Сама жінка каже, що для неї це був щасливий досвід: «Я бачила сон, про який завжди мріяла». За словами матері, вона погодилася взяти участь у передачі, щоб підтримати людей у такій же ситуації, як і вона, — які втратили близьких.


Фото: YouTube MBClife

Нове та Найкраще

6 196

652

581
933
Більше матеріалів