У Великій Британії фанат «Джокера» скинув на чоловіка кулю для боулінгу — нападника засудили на 16 років

У Великій Британії чоловіка засудили до 16 років ув’язнення за те, що він скинув кулю для боулінгу на голову муніципального службовця. У засудженого 31-річного Демієна Гаммонда проблеми з психічним здоров’ям, він часто наслідував кіноперсонажа Джокера, повідомляє ВВС.

Інцидент стався у грудні 2019 року. Гаммонд залишив на тротуарі біля своєї квартири телевізор, і муніципальний службовець хотів його забрати. Тоді фанат «Джокера» скинув з вікна на голову чоловіка кулю для боулінгу, загорнуту у джинси. У потерпілого діагностували перелом черепа і крововилив у мозок, однак він вижив.

Гаммонда також звинувачують у скоєнні 110 злочинів, серед яких крадіжки, насильство, пошкодження майна та громадські заворушення. Британець порушує закон з 12 років. Через проблеми з психікою йому призначили антипсихотичні препарати, але, схоже, Демієн їх не приймав. При цьому він зловживав наркотиками і напав на муніципального службовця перебуваючи під впливом наркотичної речовини.

Суддя виніс Гаммонду так званий розширений вирок: чоловіка засуджено до 12 років позбавлення волі за сам злочин і ще до 4 років — для захисту громадян від загрози в особі фаната «Джокера».


Фото: Niko Tavernise / © Warner Bros. / courtesy Everett Collection

Нове та Найкраще

6 156

644

574
913
Більше матеріалів