Колишня модель Gucci провела 20 днів у скульптурі восьминога

У Лондоні проходить показ інсталяції під назвою «Трансгенезис», у рамках якої італійська художниця і колишня модель Gucci Агнес бере участь у незвичайному перформансі. Вона виступає перед публікою перебуваючи в гігантській скульптурі восьминога. Художниця проводить усередині скульптури щодня по вісім годин, повідомляє організатор інсталяції арт-платформа The Orange Garden. Виставка відкрилася 30 квітня і триватиме до 23 травня.

Агнес, уроджена Джованні Ветере, вирішила здійснити гендерний перехід і почала приймати гормони. За словами організаторів інсталяції, «Трансгенезис» являє собою людську еволюцію, яка відбувається на очах у глядачів. «Мій перформанс реальний. Трансформація відбувається прямо перед вами, це не просто театральна вистава», — підкреслила Агнес в інтерв’ю виданню i-D.

Аудиторія соціальних мереж виявляє великий інтерес до інсталяції, переглядаючи численні фотографії та відео, зроблені відвідувачами виставки. Однак Агнес зазначає, що «Трансгенезис» націлений на фізичну взаємодію і перегляд контенту в інстаграмі не здатний передати весь спектр відчуттів. Інсталяцію відкрили в покинутій будівлі, де раніше був медичний центр. При вході відвідувачі долають вузький темний тунель, ніби заповзають усередину живого організму. Агнес під час виступу знаходиться в порожньому басейні, оточеному дзеркалами.

Нове та Найкраще

6 035

590

544
879
Більше матеріалів