Брітні Спірс розкритикувала дії батька і зажадала скасувати опікунство

Американська поп-співачка Брітні Спірс під час слухань у суді Лос-Анджелеса розкритикувала дії свого батька Джеймса Спірса, який з 2008 року є офіційним опікуном виконавиці. Брітні розповіла, як її примушували працювати проти волі та приймати лікарські препарати. Співачка зажадала негайної відміни опікунства, повідомляє The New York Times.

39-річна Спірс назвала опікунство над нею образливим і заявила, що воно приносить їй більше шкоди, ніж користі. «Я відчуваю, що не можу жити повноцінним життям», — зізналася співачка. Вона зазначила, що мріє вийти заміж і народити дитину, проте опікуни вже багато років не дозволяють їй позбутися внутрішньоматкової спіралі.

Поп-виконавиця пояснила, що давно не брала участі в судових засіданнях, оскільки не вірила, що її готові вислухати. За словами Спірс, вона не знала про можливість подати прохання про скасування опіки. «Те, що я пережила, бентежить і деморалізує. Це основна причина, через яку я не розповіла все відкрито. Я не думала, що мені повірять», — заявила співачка.

Спірс підкреслила, що не має заперечень проти терапії. Вона також згадала, що хоче подати до суду на свою родину. Після виступу Брітні адвокатка її батька зачитала заяву Джеймса Спірса. «Він шкодує, що його донька страждає і відчуває такий сильний біль. Містер Спірс любить свою доньку і дуже за нею сумує», — зазначила адвокатка.

Понад 100 осіб зібралися біля зали суду на знак підтримки Брітні Спірс. Солідарність із нею висловили і деякі знаменитості. Співачка Мерайя Кері написала у своєму твіттер-акаунті: «Ми любимо тебе, Брітні!!! Залишайся сильною». А виконавиця Ліз Фейр підкреслила, що оголошення жінки божевільною заради отримання контролю над її активами було «найстарішим трюком у підручнику патріархату».

Джеймс Спірс був призначений опікуном співачки у 2008 році після низки публічних скандалів і побоювань з приводу її психічного здоров’я та зловживання наркотичними речовинами. У 2019-му особистий догляд за Брітні взяв на себе професійний опікун.

68-річний Спірс і компанія з управління активами наразі контролюють статки виконавиці розміром близько $60 мільйонів. Представники Джеймса Спірса неодноразово заявляли, що опікунство врятувало співачку від розорення, а також стверджували, що вона може в будь-який момент відмовитися від піклування.

Протягом багатьох років Брітні Спірс зберігала відносне мовчання на публіці з приводу опікунства над нею. Однак, згідно з судовими протоколами, виконавиця не раз висловлювалася проти такого контролю. У Спірс двоє синів-підлітків від колишнього чоловіка Кевіна Федерлайна. Нинішній хлопець співачки, Сем Асгарі, публічно виступав проти опіки над нею, навіть коли Спірс відмовлялася робити заяви з цього приводу.

У Сполучених Штатах опікунів призначають в основному особам похилого віку або недієздатним громадянам. Опікуни керують справами і майном тих людей, які не можуть подбати про себе самостійно або схильні до зовнішнього впливу і маніпуляцій.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів