Спалах COVID-19 на конкурсі «Міс Мексика»: організатори попросили учасниць мовчати про хворобу

Майже половина учасниць конкурсу «Міс Мексика — 2021» заразилася коронавірусом. У дівчат проявилися очевидні симптоми хвороби, однак організатори попросили конкурсанток не скаржитися на нездужання і вирішили не скасовувати захід, незважаючи на спалах COVID-19, повідомляє The Guardian.

Було проведено тестування на наявність вірусу, і у 15 із 32 учасниць результат виявився позитивним. Також захворів один зі співробітників. Департамент охорони здоров’я штату Чіуауа дізнався про масове зараження конкурсанток завдяки анонімному дзвінку. Представники відомства звинуватили організаторів «Міс Мексика — 2021» у небажанні співпрацювати і спробах приховати хвилю випадків COVID-19.

Перед початком конкурсу учасниці відвідали школу в Мідному каньйоні штату Чіуауа, в якій навчаються тараумара — представники корінного народу країни. Дівчата привезли дітям шкільне приладдя і фотографувалися разом із учнями. Під час цієї поїздки як мінімум у 10 конкурсанток були симптоми коронавірусу.

У Мексиці останнім часом спостерігається різке збільшення випадків зараження COVID-19 через те, що влада відмовилася від жорсткого локдауну. Також тут проводять мало тестів на коронавірус. У вівторок, 6 липня, в Мексиці було зафіксовано 7 989 нових випадків зараження і 269 смертей — це найвищі показники у країні з кінця лютого. Чверть населення отримала першу дозу вакцини, а повністю щеплені лише 15% мексиканців.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів