Лувр і галерея Уффіці подали до суду на Pornhub через онлайн-гід з еротичного мистецтва

Французький музей Лувр і галерея Уффіці у Флоренції подали позови до власників сайту Pornhub через онлайн-гід «Класична оголена натура», повідомляє Daily Mail. Цей проєкт пропонує користувачам путівник з еротичного мистецтва у найвідоміших музеях світу.

Читайте також: Коли пусто, коли густо: Лувр до і під час локдауну

Лувр і галерея Уффіці звинувачують Pornhub у порушенні їхніх прав. Представники музеїв вимагають, щоб компанія видалила з сайту цифрові копії робіт, оригінали яких знаходяться в експозиції цих установ. «Pornhub отримав повідомлення від наших юристів. Ми очікуємо, що роботи будуть негайно зняті», — заявив The Daily Beast представник Лувру.

У галереї Уффіці відзначили, що, згідно з італійським законодавством, музей повинен дати згоду на використання творів із його колекції з комерційною метою. Однак галерея Уффіці такої згоди не давала. У музеї впевнені, що порносайт використовує шедеври класичного мистецтва для реклами, повідомляє The Sun. «Це рекламний хід Pornhub, і ми не хочемо перетворювати його на велику міжнародну справу», — підкреслив представник галереї Уффіці Томмазо Галлігані.

«Класична оголена натура» демонструє не тільки роботи, виставлені в Луврі та галереї Уффіці, але і шедеври з музею д’Орсе в Парижі, Лондонської національної галереї, Метрополітен-музею Нью-Йорка і Національного музею Прадо в Мадриді. У разі успіху проєкту Pornhub планує розширити колекцію сайту.

Творці онлайн-гіда дали не стільки академічний, скільки іронічний опис картин і скульптур з відсиланням до теми сексу. Каталог полотен на сайті Pornhub також супроводжують короткі ролики дуету порноакторів MySweetApple — вони відтворюють сюжети деяких картин. Вибрані роботи можна подивитися онлайн або особисто відвідавши зали галерей. Pornhub позиціонує свій проєкт як спробу популяризувати музеї та класичне мистецтво.

Раніше 34 жінки подали цивільний позов у Каліфорнії до компанії Mindgeek, що володіє сайтом Pornhub. Позивачки заявили, що на платформі розміщений відвертий відеоконтент за їхньої участі, хоча вони не давали своєї згоди. Представники Pornhub назвали звинувачення абсурдними і помилковими.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів