Для обкладинки першого випуску журналу Vogue Scandinavia знялася Ґрета Тунберґ

Шведська екоактівістка Ґрета Тунберґ, якій цього року виповнилося вісімнадцять, з’явилася на обкладинці першого номера Vogue Scandinavia. Серію зображень зробили фотографи Ірис і Маттіас Александров Клум. Дует зняв активістку в лісі неподалік від Стокгольма з конем на прізвисько Стренгур.

В інтерв’ю Тому Паттінсону Тунберґ розповіла, що їй доводилося чути про себе: «Кожного дня про мене з’являється принаймні одна нова теорія змови. Однієї миті я американська шпигунка, іншої — російська агентка, потім комуністка, а потім — крайня капіталістка. Однієї миті мене контролюють батьки, я не можу думати самостійно; наступної миті я зла дитина, схильна маніпулювати. Найцікавіше, що ці теорії не збігаються». Вона додала, що отримувала погрози і тому їй доводиться жити на двох квартирах.

Тунберґ стверджує, що заходи з подолання кліматичної кризи, спрямовані «згори униз», не були б демократичними: зміни в першу чергу повинні відбуватися у свідомості пересічних громадян. Активістка розповіла, наприклад, що останнього разу купувала собі новий одяг три роки тому — і він був уживаним.

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів