У Великій Британії приспали 8-річного альпаку Джеронімо, незважаючи на протести громадськості

Британська влада піддала евтаназії 8-річного самця альпаки на ім’я Джеронімо, у якого виявили туберкульоз великої рогатої худоби. Усипляння провели незважаючи на масштабну громадську кампанію з порятунку життя тварини, повідомляє Reuters.

Альпаку Джеронімо привезли до Великої Британії з Нової Зеландії у серпні 2017 року, і відтоді він утримувався в ізоляції на фермі у графстві Глостершир. Після позитивного тесту на туберкульоз великої рогатої худоби Міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Великої Британії розпорядилося приспати тварину.

Власниця альпаки — лікарка-ветеринарка Гелен Макдональд заперечувала його хворобу і стверджувала, що тести на туберкульоз могли дати хибнопозитивні результати. У спробах врятувати тварину жінка зверталася до суду, а також до прем’єр-міністра Бориса Джонсона з проханням проявити милосердя і не вбивати Джеронімо. Петицію на захист альпаки підписали понад 140 тисяч осіб. Однак усі спроби його врятувати не мали успіху.

Туберкульоз великої рогатої худоби — хронічне бактеріальне захворювання, яке іноді вражає інші види ссавців, а також може передаватися людям при вживанні непастеризованого молока.

Торік влада Данії прийняла рішення приспати фермерських норок через те, що тварини нібито поширювали мутований штам коронавірусу.


Фото: Wiktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів