Знімок птаха біля стіни між США та Мексикою виграв конкурс Bird Photographer of the Year 2021

Знімок мексиканського фотографа Алехандро Прієто з зозулею-подорожником перед стіною на кордоні США та Мексики став переможцем фотоконкурсу Bird Photographer of the Year 2021.

Алехандро Прієто з Гвадалахари отримав головний приз у розмірі 5 тисяч фунтів стерлінгів за фотографію під назвою «Загороджено». Цей же знімок переміг у категорії «Птахи в навколишньому середовищі». Усього на конкурс надіслали 22 тисячі робіт, які змагалися в десяти категоріях.

Уже більше року Алехандро Прієто фотографує дику природу на кордоні. Автор зазначає, що його знімок символізує загрозу, яку несе прикордонна стіна біорізноманіттю регіону. «Я багато разів спостерігав, як тварини зупинялися перед стіною, а потім розверталися та йшли назад», — цитує фотографа BBC. Він також розповів виданню, що весь цей час стикався з переслідуванням з боку прикордонного контролю і постійною присутністю наркокартелів у регіоні.

Американо-мексиканський бар’єр пролягає вздовж сухопутного кордону між двома державами, його головне завдання — запобігти незаконній міграції. Стіна завдовжки 1 078 кілометрів перетинає пустелі, гори і навіть мангрові ліси, де налічується понад 1,5 тисячі видів тварин і рослин.


Фото: Алехандро Прієто

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів