Австралійський футболіст здійснив камінг-аут — він єдиний відкритий гей серед гравців

Гравець австралійського футбольного клубу «Аделаїда Юнайтед» Джош Кавалло здійснив камінг-аут — він став єдиним професійним діючим футболістом топ-рівня, який заявив про свою гомосексуальність, пише BBC.

21-річний півзахисник опублікував у твіттері відкритий лист та відео. У них він зізнався, що останні шість років був змушений приховувати свою ідентичність від оточуючих. Таким вчинком футболіст сподівається надихнути інших гравців, які бояться прийняти себе через тиск суспільства. «Дивно, що наразі немає професійних футболістів-геїв не лише в Австралії, а й у всьому світі. Сподіваюся, це зміниться найближчим часом», — наголосив Кавалло. Його рішення підтримали персонал та вболівальники клубу, а також Федерація футболу Австралії.

Найвідоміший футболіст, який відкрито заявив про свою гомосексуальність, — ексгравець збірної Німеччини Томас Гітцльшпергер. Він розповів про те, що він гей, у 2014-му, через рік після завершення кар’єри. У 2019-му колишній гравець клубу «Ньюкасл Джетс» Енді Бреннан став першим в Австралії професійним футболістом, який здійснив камінг-аут. Нині він виступає за напівпрофесійну команду.

Нове та Найкраще

6 037

590

545
880
Більше матеріалів