«Подайте собі руку»: МОЗ Австралії опублікувало пост про користь мастурбації

Міністерство охорони здоров’я австралійського штату Квінсленд (Queensland Health) розмістило на своїй сторінці у фейсбуці пост про користь мастурбації для здоров’я. Менш ніж за добу публікація набрала близько 6 тисяч лайків та понад 5 тисяч коментарів.

У пості зазначають, що мастурбація — нормальна та здорова частина сексуального досвіду людини і відмінний спосіб дізнатися більше про своє тіло. Автори закликають частіше говорити про це заняття у позитивному ключі, щоб нівелювати пов’язані з ним почуття сорому та страху, а також покращити загальне сексуальне здоров’я і грамотність. Публікацію супроводили інфографікою та посиланням на докладну статтю, в якій поділилися порадами для батьків й опікунів про те, як розмовляти про мастурбацію з дітьми.

Стаття спирається на наукові дослідження мастурбації та перераховує її корисні властивості: процес вивільняє ендорфіни, що впливають на психічне здоров’я; оргазми при мастурбації можуть допомогти зменшити менструальні спазми і прискорити пологи; також це заняття дає змогу створити позитивний образ власного тіла.

У коментарі для The Guardian представник міністерства підкреслив, що там були приємно вражені кількістю позитивних відгуків на публікацію, враховуючи табуювання цієї теми. Згідно з дослідженням 2014-го, 72% австралійських чоловіків та 42% жінок минулого року займалися мастурбацією.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів