Pfizer заявила, що її пігулки від коронавірусу знижують ризик госпіталізації та смерті на 89%

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила, що її експериментальні пігулки від COVID-19 знижують ризик госпіталізації та смерті серед уразливих дорослих пацієнтів на 89%. Клінічні випробування завершили достроково, оскільки вихідні результати вже були позитивними.

Препарат має назву «Паксловід» (Paxlovid), він призначений для людей із високим ризиком тяжкого перебігу захворювання після появи у них перших симптомів. Пігулки, представлені Pfizer, блокують фермент, який необхідний вірусу для розмноження. Подальша доля препарату залежить від Управління з санітарного нагляду якості харчових продуктів і медикаментів США, куди компанія передала результати досліджень. «Якщо ліки схвалять, вони можуть полегшити перебіг хвороби і виключити дев’ять із десяти госпіталізацій», — зазначив гендиректор Pfizer Альберт Бурла.

Цього тижня Велика Британія першою у світі схвалила пігулки «Молнупіравір» проти COVID-19, створені компанією Merck Sharp & Dohme. Клінічні випробування показали, що препарат знижує ризик госпіталізації та смерті від коронавірусу приблизно вдвічі.

Pfizer працює у Нью-Йорку з 1849-го. Раніше компанія вже робила проривні відкриття в медицині. Вона винайшла «Віагру» і випустила краплі для очей «Візін». Рік тому виробник представив вакцину від коронавірусу з ефективністю понад 90%.

Нове та Найкраще

6 035

590

545
880
Більше матеріалів