Українському хакеру загрожує 115 років ув’язнення. У США його підозрюють у кібератаках

Міністерство юстиції США оголосило про арешт та екстрадицію 22-річного українця Ярослава Васинського. Припускають, що він був членом групи хакерів REvil, яка здійснила кібератаки на міжнародну IT-компанію Kaseya. Це вплинуло на роботу 1,5 тисячі підприємств по всьому світу. Другий підозрюваний — 28-річний росіянин Євген Полянін.

У липні двоє хакерів розповсюдили програму-вимагач серед клієнтів Kaseya. Вони зашифрували дані компаній і зажадали загалом $70 мільйонів за розблокування. Ярослава Васинського заарештували у Польщі 8 жовтня. Незабаром українця мають екстрадувати до США, де йому висунуть звинувачення за статтями про кібершахрайство. Йому загрожує покарання у вигляді 115 років ув’язнення.

Російського хакера затримати поки що не вдалося, його оголошено в розшук. У нього конфіскували $6,1 мільйона на криптобіржі FTX. Полянина можуть засудити до 145 років в’язниці. Влада США обіцяє винагороду в $10 мільйонів за дані про керівництво групи REvil і $5 мільйонів за інформацію про її членів.

Нове та Найкраще

6 322

713

620
975
Більше матеріалів