КМДА дозволила збудувати новий концерт-хол на місці Палацу культури імені Корольова

Департамент містобудування та архітектури Київської державної міської адміністрації (КМДА) дозволив компанії Roshen збудувати концертний зал на місці Палацу культури імені Сергія Корольова у Києві. Будівля знаходиться на вулиці Василенка у Солом’янському районі.

Влітку 2020-го Roshen викупила палац площею 5,7 тисячі квадратних метрів. У травні компанія представила концепцію нової споруди: у конкурсі переміг проєкт The Grand Stave норвезького архітектурного бюро Snohetta. Він передбачає створення акустичної концертної зали, що вміщує 1,8 тисячі глядачів, та камерної зали на 450 місць. Автори ідеї обіцяють інтегрувати об’єкт у природний ландшафт. Відкриття Roshen Concert Hall заплановане на 2025 рік.

Палац культури імені Корольова було збудовано 1984-го для заводу «Меридіан» за проєктом тодішнього головного архітектора Києва Валентина Єжова. Будівля облицьована вірменським туфом — легкою і пористою гірською породою. Наприкінці 90-х ПК намагалися приватизувати, але внаслідок багаторічних судових процесів у 2007 році повернули заводу. Із середини 2010-х Палац культури не працював.


Фото: Семен Широчин

Нове та Найкраще

6 207

661

583
942
Більше матеріалів