Депутати попросили Кабмін скасувати фінансування фільму «Мій юний принц» про ЛГБТ-відносини

Група народних депутатів звернулася до Кабінету міністрів України й Державного агентства з питань кіно із проханням скасувати держфінансування фільму «Мій юний принц». Вони вважають, що стрічка може зашкодити суспільній моралі. Відповідний документ опубліковано на сайті Верховної Ради. Серед ініціаторів звернення — Максим Бужанський, Давид Арахамія та Жан Беленюк.

Нардепи кажуть, що отримують численні звернення щодо неприпустимості держфінансування картини «Мій юний принц». «У громадян України сюжет стрічки викликає обурення, де видно відкритий, еротичний, гомосексуальний контекст фільму з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики. […] Найбільше занепокоєння викликає постер із двома чоловіками та використання сакрального для християн розп’яття Ісуса Христа в еротичному поцілунку», — сказано у документі.

Депутати просять Держкіно та Раду з державної підтримки кінематографії протягом двох тижнів переглянути рішення щодо фінансування. Так вони хочуть захистити громадян України і традиційні сімейні цінності, а також не допустити дискредитації сфери кінематографії.

У Держкіно вже відреагували на звернення. У відомстві сказали, що вони не мають повноважень скасовувати рішення. Там зазначили, що кінопроєкт «Мій юний принц» пройшов два етапи конкурсного відбору і був включений до списку переможців. Угода про держфінансування у розмірі 20 мільйонів гривень між Держкіно та студією Real Pictures поки що не укладена.

У грудні вийшов тизер фільму «Мій юний принц» — стрічка розповідає про дорослішання та ЛГБТ-відносини. У центрі сюжету 17-річний юнак Пол, який живе зі своєю матір’ю Софією в багатому будинку, страждає на агорафобію й веде розгульне життя. Незабаром вони знайомляться з двома чоловіками — батьком і сином. Вихід стрічки запланований на літо 2022 року.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів