Британській акторці повторно вручили «Оскар» — оригінальну статуетку у неї вкрали у 80-х

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук повторно вручила «Оскар» 75-річній британській акторці Гейлі Міллс замість статуетки, яка зникла з її будинку наприкінці 1980-х років. Про це повідомляє The Guardian.

Напередодні у твіттері академії з’явився пост із фотографіями, на яких її президент Девід Рубін вручає акторці нову нагороду.

У 1961-му чотирнадцятирічна Гейлі Міллс удостоїлася молодіжного «Оскара» за роль дівчинки-сироти у діснеївському фільмі «Полліанна». Зменшену статуетку кінопремії вручали акторам до 18 років. Міллс стала останньою, хто отримав її, — з 1962-го неповнолітніх номінують нарівні з дорослими.

Наприкінці 80-х акторка заявила про зникнення статуетки з її будинку в Лондоні, поки вона була у США на зйомках діснеївського телешоу «Доброго ранку, міс Блісс» (1987—1989). «Я поїхала зніматися до Америки, а коли повернулася, її вже не було. Звичайно, я перевернула весь будинок догори дриґом і опитала всіх, кого змогла… Може, одного разу вона з’явиться», — розповідала Міллс виданню Hollywood Reporter у вересні минулого року.

Після успіху «Полліанни» акторка знялася в низці фільмів студії Disney, включаючи «Пастку для батьків» та «У пошуках потерпілих». За свою кар’єру Міллс встигла з’явитися більш ніж у 40 кінопроєктах.

Нове та Найкраще

6 159

644

575
916
Більше матеріалів