Помер модельєр і фотограф Тьєррі Мюглер. Йому було 73

Французький модельєр і фотограф Тьєррі Мюглер пішов з життя у неділю, 23 січня, у віці 73 років. Про це йдеться на його сторінці у фейсбуці. Як повідомив агент Мюглера, він помер із природних причин.

Мюглер народився у Страсбурзі у 1948 році. Навчався у місцевій школі декоративних мистецтв на дизайнера інтер’єрів. У 1969-му переїхав до Парижа, де став модним стилістом. У 1970-х заснував власний дім моди Mugler, випустив першу колекцію жіночого одягу Café de Paris та відкрив магазин свого бренду у Парижі. Одяг Мюглера підкреслював жіночі форми завдяки використанню корсетів, глибоких вирізів, силуетів із широкими плечима та вузькою талією. Він одним із перших почав організовувати видовищні презентації своїх витворів.

У 1990-х Тьєррі став членом Синдикату високої моди, представивши свою першу кутюрну колекцію і випустивши власні парфуми Angel. Модельєр брав участь у створенні костюмів для кліпу Джорджа Майкла Too Funky та фільму «Непристойна пропозиція».

У 2002-му Мюглер залишив світ високої моди і переїхав до Нью-Йорка. Там він працював художником по костюмах для кіно й театру, фотографом та дизайнером парфумерних флаконів. У 2009 році став стилістом Бейонсе, створюючи вбрання для її виступів під час всесвітнього туру. У 2019-му придумав образ Кім Кардаш’ян для балу Met Gala, а також працював над костюмами для Леді Гаги та Cardi B.

Cardi B у вінтажній сукні Mugler на церемонії «Греммі», 2019 рік. Фото: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP

«Тьєррі був поза часом і випереджав свій час. Він знав усе про гендерну мінливість, а його одяг відображав сексуальність кінця 70-х і початку 80-х», — зазначила супермодель Джеррі Голл в інтерв’ю The New York Times.

У 1988 році була опублікована перша фотокнига Мюглера, а в 1999-му він випустив монографію Fashion Fetish Fantasy, куди увійшли знімки його творів.

В останні роки Тьєррі пережив низку нещасних випадків, які вимагали пластичних операцій на обличчі.


Фото: Martin Ouellet-Diotte / AFP

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів