Google відкрив на своїх картах усі стратегічні та військові об’єкти Росії

Сервіс онлайн-карт Google Maps із початком широкомасштабного вторгнення Росії в Україну перестав приховувати секретні об’єкти армії РФ. Вони доступні для перегляду у високій якості, повідомило інформаційне агентство Міністерства оборони України «АрміяInform».

Там наголошують, що тепер різноманітні пускові шахти міжконтинентальних балістичних ракет, командні пункти, секретні полігони та інші об’єкти можна роздивитися з роздільною здатністю до 0,5 метра на піксель. Раніше вони відображалися в гіршій якості, яка не дозволяла розібрати всі деталі.

Зокрема, можна побачити російський авіаносець «Адмірал Кузнецов», базу зберігання ядерних боєприпасів поблизу Мурманська, російський винищувач Су-57 у льотно-випробувальному центрі, а також пускову позицію міжконтинентальної балістичної ракети.

kuzya
Зображення: «АрміяInform»
golovne-foto_vazhkyj-atomnyj-raketnyj-krejser-vmf-rf-petr-velykyj
Зображення: «АрміяInform»
baza-murmansk
Зображення: «АрміяInform»
lotnyj-czentr
Зображення: «АрміяInform»
vijskova-baza-ruhomyh-kompleksiv-mbr-topol
Зображення: «АрміяInform»
balistychna-raketa
Зображення: «АрміяInform»

В агентстві зазначають, що для більшості інтернет-користувачів ці знімки навряд чи мають стратегічну цінність, оскільки військові супутники знімають з кращою роздільною здатністю. «Але є й такі люди, яким водночас точно буде цікаво „поблукати“ за допомогою Google Maps секретними місцями рф, а можливо, і пошукати бункер самого путіна», — додають там.

Раніше МВС України разом із Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків військової агресії РФ проти України. Інформацію розмістять на сервісі Google Maps у загальному доступі.

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів