Канадським військовим дозволять фарбувати волосся і татуювати обличчя

Збройні сили Канади запроваджують оновлені правила щодо особистого догляду військовослужбовців — їм дозволять, серед іншого, відрощувати і фарбувати волосся, а також робити татуювання на обличчі. Зміни мають на меті «підтримати повагу, різноманітність та інклюзивність», розповіли у Міністерстві національної оборони Канади.

Правила щодо особистого догляду не переглядали майже пів століття. «Зовнішній вигляд Збройних сил Канади не встигає за канадським суспільством, якому вони служать», — зазначили у відомстві.

Нововведення почнуть діяти з вересня цього року. Багато з них є умовними. Наприклад, мати неприродний колір волосся можна, якщо це не перешкоджає виконанню службових обов’язків під час польових операцій або навчань. У таких випадках військовим радять покривати волосся шарфом. Не буде обмежень і щодо довжини волосся. Чоловіки зможуть не голити обличчя, але борода та вуса мають бути доглянутими і симетричними. Рюкзак можна буде перекинути на одне плече, лише якщо воно ліве, — це дозволить привітатися правою рукою.

Татуювання на обличчі допускатимуться тільки за умови, якщо вони не порушують канадського законодавства — не пропагують насильство, дискримінацію, расизм, гомофобію тощо. Військовослужбовці зможуть носити пірсинг, діаметр та довжина якого не перевищують 2,5 сантиметра. Крім того, можна мати довгі нігті, якщо вони не заважають виконувати обов’язки.

Уніформу більше не поділятимуть на чоловічу і жіночу — речі з обох комплектів можна буде змішувати. Якщо раніше спідниці та блузки дозволяли носити лише жінкам-військовим, то зараз ця можливість буде й у чоловіків. Минулого року аналогічні зміни у правилах зовнішнього вигляду військових були прийняті в арміях США та Великої Британії.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 040

591

547
883
Більше матеріалів