Netflix втратив майже мільйон передплатників — це рекордний показник в історії компанії

Стримінговий сервіс Netflix втратив 970 тисяч передплатників у другому кварталі 2022 року. Це наймасштабніше падіння кількості користувачів в історії компанії, але воно набагато менше, ніж прогнозували у звіті за перший квартал, повідомляє BBC.

Найбільше глядачів відмовилося від послуг Netflix у США й Канаді — 1,3 мільйона. Це сталося на фоні підвищення вартості передплати у Північній Америці, де стандартний план коштує $15,5. На другому місці за втратою передплатників — Європа та Близький Схід. Водночас в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні кількість користувачів зросла на 1 мільйон, а у Латинській Америці ситуація не змінилася. Дохід компанії у квітні—червні склав $7,9 мільярда.

Крім зростання вартості передплати причинами втрати глядачів називають їхнє повернення до допандемійних звичок, а також посилення конкуренції з боку Apple TV, HBO Max, Amazon Prime та Disney+. Уникнути ще більшого падіння Netflix вдалося завдяки успіху четвертого сезону серіалу «Дивні дива», який зібрав рекордні 1,3 мільярда годин перегляду.

Це вже другий поспіль квартал, коли платформа фіксує втрату клієнтів. У квітні Netflix заявив про зменшення кількості глядачів уперше за понад десять років — причинами цього стали інфляція, війна в Україні та жорстка конкуренція. Тоді ж компанія анонсувала новий, більш дешевий тариф, який міститиме рекламу. Він почне діяти у 2023 році. Наразі Netflix має близько 220,7 мільйона передплатників по всьому світу і планує повернути втрачений мільйон клієнтів протягом наступного кварталу.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 156

644

574
913
Більше матеріалів