У Ларса фон Трієра діагностували хворобу Паркінсона

У данського режисера і сценариста Ларса фон Трієра діагностували хворобу Паркінсона. Про це повідомляє Variety з посиланням на його кінокомпанію Zentropa. У заяві йдеться, що 66-річний режисер перебуває «в гарному настрої та лікується від симптомів».

Також кінематографіст продовжує працювати над останнім сезоном серіалу «Королівство», який отримав назву «Королівство: Вихід» (The Kingdom Exodus). Трієр візьме обмежену участь у промокампанії, коли телепроєкт випустять наприкінці року. Світова прем’єра серіалу, що включає п’ять епізодів, відбудеться на Венеційському кінофестивалі з 31 серпня до 10 вересня.

Перші два сезони «Королівства» вийшли у 1994 і 1997 роках на данському телебаченні. Серіал розповідає про персонал і пацієнтів нейрохірургічного відділення копенгагенської лікарні Riget, які стикаються з паранормальними явищами. Співавтором сценарію став Нільс Ворсел, який працював із Трієром з початку проєкту. Головні ролі у фінальній частині виконали Александр Скашґорд («Варяг»), Давид Денсік («Чорнобиль»), Ларс Міккельсен («Відьмак») та інші.

Ларс фон Трієр є засновником напрямку в кінематографі під назвою «Догма 95». Його найбільш відомі картини — «Танцюристка в темряві», «Доґвіль», «Меланхолія» і «Німфоманка». Останній на сьогодні фільм режисера «Дім, який побудував Джек» вийшов у 2018 році.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів