Український фільм «Як там Катя?» отримав дві нагороди кінофестивалю в Локарно

Фільм української режисерки Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» здобув дві нагороди 75-го Міжнародного кінофестивалю у Локарно. Про це повідомила пресслужба Державного агентства з питань кіно.

Картина отримала спеціальний приз журі Ciné+, який передбачає її промокампанію у Франції, а виконавицю головної ролі Анастасію Карпенко визнали найкращою акторкою. Фільм змагався за нагороду конкурсу Concorso Cineasti del presente з 14 іншими стрічками.

«Як там Катя?» — режисерський дебют Крістіни Тинькевич у повному метрі. Соціальна драма розповідає про лікарку швидкої, яка шукає справедливості в недосконалому світі, щоб перемогти систему. Виробництвом фільму займалася компанія Evos Film. Продюсерами стрічки є Ольга Матат та Влад Дудко.

Крім того, на фестивалі у Локарно відзначили нагородами польсько-німецький документальний фільм про Україну «Синдром Гамлета» режисерів Ельвіри Нєвєри та Пьотра Росоловського. Робота отримала гран-прі «Тижня критики» та премію незалежних швейцарських критиків Boccalino d’Oro за найкращий документальний фільм. Героями стрічки є п’ятеро молодих українців, сформованих Майданом 2014 року, натхненних силою політичних змін та зранених війною.

Кінофестиваль у Локарно проходив з 3 по 13 серпня. Головний приз, «Золотого леопарда», отримала картина «Правило 34» бразильської режисерки Джулії Мурат.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів