У Щербенко Арт Центрі відкрили тимчасову майстерню студії Etching Room 1

Художня галерея Щербенко Арт Центр надала свій простір під тимчасову майстерню офортної студії Etching Room 1. Протягом двох місяців відвідувачі зможуть побачити процес створення гравюр і придбати представлені роботи. Майстерня буде відкрита для усіх охочих тричі на тиждень: у четвер, п’ятницю та суботу, з 12:00 до 20:00. Проєкт триватиме до 5 листопада.

Etching Room 1 — це друкарська студія в Києві, заснована у 2016 році художницями Анною Ходьковою і Крістіною Ярош. Авторки працюють у техніці офорту, також створюють мозаїки й інсталяції. З моменту заснування вони кілька разів були змушені змінити майстерню, перевозячи друкарський верстат вагою майже пів тонни. Під час повномасштабної війни мисткині знову залишилися без свого простору для праці.

різновид гравюри на металі

Etching Room 1
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (4)
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (1)
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (5)
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (6)
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (3)
Фото надані студією Etching Room 1
Etching Room 1 (2)
Фото надані студією Etching Room 1

Художниці розповіли Bird in Flight, що коли вони залишали країну на три місяці, їх попросили з’їхати з колишнього орендованого приміщення. Влітку роботи студії були представлені на виставках у Берліні й Парижі. Місяць тому Анна і Крістіна повернулися до України та почали шукати нове приміщення. «У ЩАЦ нам запропонували таку ідею, і ми погодилися, а паралельно знайшлося приміщення й для нашої майстерні. Тому через два місяці просто переїдемо вже у своє і будемо працювати далі», — кажуть авторки.

Читайте також: Дивіться вгору: Бомби й тривоги на гравюрах Etching Room 1

Проєкт у Щербенко Арт Центрі вони називають інсталяцією в живому часі. «Можна приходити три дні на тиждень вільно дивитися, що ми робимо і як працюємо. Експозиція на стінах постійно змінюватиметься, як і у нас в майстерні. Буде два відкритих івенти, анонсуємо їх згодом», — розповіли у студії.

У 2019 році Etching Room 1 стала призером II Національної бієнале молодого мистецтва та конкурсу молодих художників МУХі. Мисткині працюють із темами соціальної ізоляції, життя у великому місті, антиутопічності тощо.

Нове та Найкраще

6 338

716

623
981
Більше матеріалів