У США вручили премію «Еммі-2022». Найбільше нагород — у серіалу «Білий лотос»

У Лос-Анджелесі пройшла 74-а церемонія вручення телевізійної премії «Еммі». Найбільша кількість відзнак — десять — дісталася серіалу «Білий лотос». Його визнали найкращим мінісеріалом, а також вручили нагороди за сценарій і режисуру.

Найкращим драматичним серіалом назвали «Спадщину». Крім того, автори шоу удостоїлися премій за сценарій та кастинг. Актор Лі Чон Че («Гра в кальмара») став першим азіатом, який отримав «Еммі» за найкращу чоловічу роль у драматичному серіалі. Корейський проєкт також відзначили за найкращу режисуру. Приз за головну жіночу роль у драматичному серіалі дістався Зендеї («Ейфорія»).

«Тед Лассо» другий рік поспіль став найкращим комедійним серіалом, а його актор Джейсон Судейкіс узяв приз за чоловічу роль у комедійному серіалі. Найкращою комедійною актрисою визнали Джин Смарт («Хитрощі»).

«Еммі» за чоловічу роль у мінісеріалі присудили Майклу Кітону («Ломка»), за жіночу роль — Аманді Сейфрід («Вибула»).

Нагороди вручали найкращим телешоу, прем’єра чи трансляція яких відбулася з 1 червня 2021-го по 31 травня 2022 року. Повний список номінантів та переможців «Еммі-2022» можна переглянути тут.


Фото: Режисер і сценарист серіалу «Білий лотос» Майк Вайт позує з нагородами / Frederic J. Brown / AFP

Нове та Найкраще

6 340

716

624
982
Більше матеріалів