Фото руки з браслетами в Ізюмі допомогло родичам упізнати загиблого бійця ЗСУ

Фотографія руки з синьо-жовтими браслетами в Ізюмі, звільненому від російської окупації, допомогла родичам упізнати тіло загиблого військового Збройних сил України. Ним виявився 36-річний Сергій Сова з Нікополя, боєць 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Про це повідомив обласний інформаційний штаб Дніпропетровщини.

«Ця фотографія з процедури ексгумації облетіла весь світ — вражаючий знімок почорнілої руки з браслетом патріотичного кольору. Мешканка Нікополя Оксана Сова упізнала свого чоловіка за татуюванням на тілі», — написали у штабі.

Фото: Юрій Ларін

Дружина загиблого бійця Оксана Сова в інтерв’ю «Фактам» розповіла, що востаннє говорила з чоловіком по телефону 19 квітня. Тоді він сказав, що ситуація на Ізюмському напрямку є дуже важкою, але їхня рота має наказ стояти до кінця.

Протягом п’яти місяців Оксана шукала чоловіка на фото з моргів і сподівалася, що він потрапив у полон. У Сергія залишилося двоє дітей. Його син Марат написав листа президенту України, в якому попросив допомогти якнайшвидше повернути батька додому для гідного поховання.

Оксана та Сергій Сова з дітьми

Ізюм був окупований росіянами майже пів року, його звільнили 10 вересня під час контрнаступу ЗСУ. Через кілька днів у лісосмузі на околиці міста виявили масове поховання — там знайшли останки понад 440 осіб. Зараз триває ексгумація тіл загиблих, деякі з них мають ознаки катувань.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів