Кевіна Спейсі виправдали у справі про сексуальні домагання до підлітка

Суд у Нью-Йорку виправдав Кевіна Спейсі у справі про сексуальні домагання. Актор Ентоні Репп звинувачував володара «Оскара» в тому, що той домагався його на вечірці у 1986-му, коли йому було чотирнадцять. Про це пише Reuters.

Репп заявив про домагання у 2017 році, а позов подав у 2020-му. Чоловік стверджував, що Спейсі заліз до нього в ліжко і притиснув свій пах до його стегна, доки він не зміг звільнитися. Спейсі заперечив звинувачення та сказав, що ніколи не був із Реппом наодинці. Після трьох тижнів розгляду справи присяжні винесли вердикт, що Репп не зумів довести звинувачення на адресу голлівудського актора.

Після рішення суду Спейсі розплакався і відмовився від спілкування з журналістами. Його адвокат Дженніфер Келлер сказала, що її клієнт планує довести свою невинуватість у всіх інших випадках звинувачень.

Наступного року суд у Лондоні почне розгляд справи щодо п’яти сексуальних злочинів, у скоєнні яких звинувачують Спейсі. Ймовірні випадки мали місце з 2005 по 2013 рік, коли актор був художнім керівником лондонського театру Old Vic. Спейсі не визнав своєї провини.

Ентоні Репп став першим серед понад двадцяти чоловіків, які відкрито заявили про сексуальні домагання з боку Спейсі. Той заперечував усі закиди на свою адресу. Жоден із тих, хто звинувачував його у домаганнях, не домігся в судах рішень на свою користь. У листопаді 2021-го суд Лос-Анджелеса зобов’язав актора виплатити $31 мільйон творцям «Карткового будинку» через порушення умов контракту щодо неприпустимості сексуальних домагань на робочому місці. У зв’язку зі скандалом Спейсі втратив ролі у серіалі Netflix «Картковий будинок» і проєкті Рідлі Скотта «Усі гроші світу», а також деякий час не знімався у кіно. Пізніше він отримав роль в італійській драмі Франко Неро «Людина, яка намалювала Бога».

Нове та Найкраще

8 335

1 028

839
1 299
Більше матеріалів