Ілон Маск розпустив раду директорів Twitter і очолив компанію

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск, який минулого тижня придбав соціальну мережу Twitter за $44 мільярди, розпустив раду директорів компанії та очолив її. Про це пише BBC із посиланням на документи Комісії з цінних паперів і бірж США.

Маск звільнив одразу дев’ятьох директорів. Серед них — ексголова правління Брет Тейлор та колишній виконавчий директор Параг Агравал. Сам бізнесмен зазначив, що його нова посада у компанії може бути тимчасовою.

Заплановані новим власником реформи включають зміни у верифікації облікових записів, а також скорочення робочих місць. За даними The Washington Post, перший етап скорочень може торкнутися 25% персоналу компанії. У Twitter поки не прокоментували цю інформацію.

Співзасновник Twitter Джек Дорсі, який пішов з компанії у травні, підтримав її придбання Маском. «Ілон — єдине рішення, якому я довіряю. Я довіряю його місії розширити світло свідомості», — заявив він.

Після придбання компанії Маск змінив дані власного профілю, позначивши свій статус як «оператор гарячої лінії зі скарг у Twitter». Уперше інформація про купівлю Маском соціальної мережі з’явилася навесні. Тоді він заявляв про плани зробити твіттер платним для деяких користувачів. Проте влітку мільярдер відмовився від угоди.

Нове та Найкраще

6 229

673

589
946
Більше матеріалів