Фанів «Гаррі Поттера» попросили не лишати шкарпетки на «могилі» ельфа Доббі в Уельсі

Національний фонд Великої Британії попросив фанатів «Гаррі Поттера» не залишати шкарпетки та інші речі на пляжі в Уельсі, де знімали сцену загибелі одного з другорядних персонажів саги — домового ельфа Доббі. Сторонні предмети загрожують дикій природі місцевості, пише The Times.

Кілька років тому шанувальники поттеріани звели імпровізований меморіал на честь Доббі на пляжі Фрешвотер-Вест у валійському графстві Пембрукшир. Там відбувалися зйомки стрічки «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1» (2010), в якій цей персонаж помирає.

організація, що займається охороною історичних пам’яток та природного ландшафту країни

Останнім часом фанати кінофраншизи залишали біля пам’ятника Доббі різні сувеніри, розфарбоване каміння та шкарпетки. «Такі предмети, як шкарпетки, дрібнички і шматочки фарби з пофарбованого каміння можуть потрапити в морське середовище, зіпсувати харчовий ланцюг і загрожувати дикій природі пляжу», — зазначили у фонді.

Спочатку фахівці хотіли прибрати «могилу» ельфа або перенести її в інше місце. Пізніше у фонді заявили, що меморіал може, як і раніше, розміщуватися на пляжі, однак закликали фанатів кінофраншизи подбати про довкілля та не залишати на березі сторонні предмети, обмежуючись лише фотографіями меморіалу.

символ свободи домового ельфа від рабської служби у родинах магів

Пляж Фрешвотер-Вест кілька разів використовували як кінолокацію. Зокрема, там знімали фінальну битву у фільмі Рідлі Скотта «Робін Гуд» (2010), а також воєнну драму «Їх зоряний час» режисерки Лоне Шерфіґ.

Нове та Найкраще

8 242

990

810
1 254
Більше матеріалів