В аеропорту Парижа помер іранець, який прожив там 18 років. Його історія надихнула Спілберга на зйомки «Терміналу»

У паризькому аеропорту імені Шарля де Голля від серцевого нападу помер іранець Мехран Карімі Нассері, який прожив там з 1988 по 2006 рік. За кілька тижнів до своєї смерті чоловік повернувся жити в аеропорт. Його історія надихнула Стівена Спілберга зняти картину «Термінал», пише Associated Press.

Нассері народився 1945 року в іранській провінції Хузестан. У 1988-му він полетів до Європи на пошуки матері, але потрапив у міграційну пастку. Після того як його виправили з Великої Британії, Нідерландів та Німеччини через відсутність необхідних документів, іранець оселився у паризькому аеропорту. У 1999 році Нассері надали статус біженця у Франції, проте він вирішив залишитися в аеропорту.

Чоловік товаришував із працівниками аеропорту, спав на лавці, приймав душ у кімнатах для персоналу, вів щоденник та роздивлявся мандрівників. Персонал прозвав його Лордом Альфредом, і він став знаменитістю серед пасажирів.

Історія Нассері привернула увагу світових медіа й голлівудського режисера Стівена Спілберга, який зняв трагікомедію «Термінал» (2004) із Томом Генксом та Кетрін Зетою-Джонс у головних ролях. Після виходу стрічки Нассері став ще більш популярним і давав по кілька інтерв’ю на день. У 2006-му чоловіка госпіталізували через хворобу. Після цього він жив у хостелі на гроші, отримані від фільму.

Нове та Найкраще

6 320

712

619
975
Більше матеріалів