Бенксі звинуватив Guess у крадіжці графіті — та закликав вкрасти щось із їхнього магазину

Британський вуличний художник Бенксі закликав своїх підписників вкрасти одяг у магазинах бренду Guess. Анонімній митець звинуватив виробника у незаконному використанні його робіт, зокрема в оформленні вітрини бутику в Лондоні.

«До уваги всіх магазинних крадіїв. Будь ласка, завітайте до Guess на Ріджент-стрит. Вони взяли мої роботи без дозволу, тож хіба буде неправильно, якщо ви зробите те саме з їхнім одягом?» — написав Бенксі.

Невдовзі після виходу посту Guess зачинив магазин для відвідувачів, виставив охорону ззовні та завісив вітрину з роботою Бенксі. Персонал крамниці відмовився від коментарів, зазначає BBC.

У Guess заявили, що колекція була створена у співпраці з компанією Brandalised, що має ліцензію на використання графіті Бенксі у різних товарах. Серед використаних робіт — «Метальник квітів», «Королева Зіггі» та «Дівчинка з повітряною кулею». Креативний директор Guess Пол Марчано раніше називав колекцію спробою модної індустрії висловити свою подяку анонімному художнику.

Цього місяця Бенксі створив одразу сім робіт в Україні. Вони розміщені у Києві та Київській області. Влада селища Бородянки, де художник лишив два графіті, планує помістити їх у новий музей.

Нове та Найкраще

6 191

652

581
929
Більше матеріалів