У Сіднеї тисячі людей знялися оголеними для проєкту Спенсера Туніка, присвяченого раку шкіри

Американський фотохудожник Спенсер Тунік 26 листопада провів фотосесію за участю 2,5 тисячі осіб на пляжі Бонді-Біч у Сіднеї. Метою заходу було привернути увагу до раку шкіри, пише CNN.

Фотосесія проходила на світанку, аби уникнути шкідливих сонячних променів. За задумом організаторів, учасники символізували кількість людей, які щорічно помирають від раку шкіри. У 2022-му такий діагноз поставили понад 17 тисячам мешканців країни.

Для цього проєкту Тунік співпрацював із благодійною організацією Skin Check Champions. Вона проводить безкоштовні освітні заходи стосовно меланоми — однієї з найпоширеніших форм раку в Австралії. «Ми маємо підвищити обізнаність про перевірку шкіри. Для мене честь бути частиною цього проєкту», — сказав Тунік.

Це четвертий проєкт для американського фотографа на території Австралії. Остання зйомка відбулася 2010 року, коли 5,5 тисячі людей позували без одягу біля Сіднейського оперного театру. Загалом Спенсер Тунік влаштував близько ста масштабних фотосесій з оголеними учасниками по всьому світу.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів