Pantone назвала колір 2023 року — він символізує бадьорість та енергію

Компанія Pantone представила колір, який відображає головні тенденції наступного року. Ним став Viva Magenta 18-1750, що символізує бадьорість та енергію. Колір малинового відтінку балансує між теплим та холодним.

«Це укорінений у природі відтінок, що походить із сімейства червоних і виражає новий сигнал сили. Viva Magenta — сміливий та безстрашний, пульсуючий колір, насиченість якого сприяє радісному й оптимістичному святкуванню, створенню нового наративу», — кажуть у Pantone.

Виконавчий директор інституту кольору Pantone Леатріс Айземан розповіла, що Viva Magenta навіяний кольором кошенілі, найяскравішого натурального барвника. «Цей колір сповнений розуму та включає в себе все. Він вітає всіх і кожного з таким же запалом до життя та бунтарським духом», — додає вона.

Читайте також: «Панельний сірий» та «нарядне бордо»: дизайнерка представила українську палітру кольорів Pantone

Компанія прогнозує колірні уподобання споживачів з 2000 року: для цього її фахівці аналізують тренди в кіно, моді, дизайні та інших індустріях масової культури. Кольором 2022 року став Very Peri, що поєднує у собі відтінки синього й фіолетово-червоного.

Нове та Найкраще

6 199

652

582
934
Більше матеріалів