LensCulture включив українську фотокнигу MYPH до списку найулюбленіших видань року

Книга «Молода Миколаївська Фотографія» з роботами учнів фотошколи MYPH потрапила до списку Favorite Photobooks 2022 від журналу LensCulture. Його редакція попросила 28 кураторів, художників та експертів із фотографії поділитися своїми улюбленими фотовиданнями цього року.

Читайте також: Молодість, спільнота, свобода: Фотокнига миколаївської школи MYPH

Книгу MYPH до списку включив австралійський письменник, куратор і видавець Аласдер Фостер. За його словами, вона сповнена чутливості, оригінальності та надії. «У роботах випускників школи ми бачимо надзвичайну творчу наполегливість покоління, яке піднімає свої очі, щоб зазирнути за межі війни, шукати і знаходити свободу вираження, співчуття та проникливість, яку дає мистецтво», — відзначив Фостер.

MYTH-photobook (1)
MYTH-photobook (2)
MYTH-photobook (4)
MYTH-photobook (3)

Засновник школи MYPH та співавтор фотокниги Сергій Мельниченко у коментарі для Bird in Flight зізнався, що новина для нього неочікувана, але дуже приємна та важлива. «Ця книга стала переломним і дуже яскравим моментом у житті школи, — розповів Сергій. — Вона змогла підтримати величезну кількість студентів та дати їм поштовх, стала такою собі з’єднувальною ланкою. Упевнений, що це не останній наш список, а лише початок. Ми вже встигли представити школу та книгу в Нідерландах, Грузії, Норвегії, Угорщині, США і, звичайно, Україні. Далі — більше».

Фотокнига «Молода Миколаївська Фотографія» вийшла восени у видавництві «Родовід». У ній зібрані роботи 63 авторів фотошколи MYPH, заснованої у 2018-му. За цей час її учні взяли участь у понад двадцяти виставках, фестивалях і ярмарках в Україні, Європі й Південній Кореї. Після початку російського вторгнення школа створила власну колекцію NFT, кошти від продажу якої скерували на допомогу армії та постраждалим від війни. Зараз учні MYPH перебувають у різних частинах України і за кордоном.


Фото на обкладинці: Юлія Драпушко. Фото книги надані Сергієм Мельниченком.

Нове та Найкраще

6 181

650

580
926
Більше матеріалів