PinchukArtCentre почав прийом заявок на конкурс Future Generation Art Prize 2023

Український центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre оголосив про запуск 7-го конкурсу премії Future Generation Art Prize 2023. Прийом заявок триватиме онлайн до 30 квітня на сайті премії.

Узяти участь у конкурсі можуть художники та художниці віком від 18 до 35 років включно, які працюють з будь-якими медіа. Відбіркова комісія з членів міжнародного журі обере до шорт-листа 20 митців та/або художніх колективів.

Володар головної премії отримає $100 тисяч, із них $60 тисяч — в якості грошової винагороди та $40 тисяч — як інвестицію в мистецьку практику. Також присудять спеціальні премії на загальну суму $20 тисяч, яка може бути розділена на розсуд журі між декількома авторами — для підтримки проєктів, що розвивають їхню мистецьку практику.

Шорт-лист оголосять у липні цього року, виставку номінантів і номінанток відкриють у жовтні, а церемонію нагородження Future Generation Art Prize 2023 проведуть у грудні. Виставка переможців премії у Венеції відбудеться з травня по серпень 2024 року.

Через російську військову агресію в Україні, підтриману білоруським урядом, організатори не приймають заявки від російських та білоруських митців. Це стосується як громадянства, так і країни проживання.

Future Generation Art Prize — міжнародна премія в галузі сучасного мистецтва, яку присуджують раз на два роки. Її метою є відкриття нових імен і надання довгострокової підтримки майбутньому поколінню художників. З повним списком лауреатів премії минулих років можна ознайомитися тут.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів