Facebook та Instagram не блокуватимуть контент про полк «Азов»

Компанія Meta, що володіє соцмережами Instagram і Facebook, пообіцяла більше не блокувати контент про полк «Азов». Як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, про це він домовився із президентом з глобальної політики компанії Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт під час зустрічі в Давосі.

Федоров написав, що завдяки постійній комунікації Мінцифри з Meta вдалося розблокувати сотні акаунтів українських військових, блогерів і активістів. Але найгострішою темою залишалося блокування фото та відео про «Азов».

«Дякую Meta за зважене та важливе рішення змінити політику модерування щодо України, — зазначив Федоров. — Завдяки цьому мільйони людей у світі знатимуть про подвиг захисників і захисниць Маріуполя, а російська пропаганда втратить аргумент для звинувачення українських героїв».

Дивіться також: Репортаж з Азовсталі: Будні українських бійців на знімках полоненого фотографа

Після 24 лютого Facebook та Instagram часто блокували пости користувачів про війну в Україні нібито через порушення своїх правил, зокрема через «мову ворожнечі». У липні Мінцифри звернулося до Meta із проханням оприлюднити список заборонених слів, які сприймаються системою як неприйнятні. За даними відомства, невиправдані блокування ставалися через автоматичні алгоритми, неякісне модерування та велику кількість скарг від російських ботів.

У серпні минулого року була заблокована інстаграм-сторінка Асоціації родин захисників «Азовсталі». Після втручання Мінцифри соцмережа розблокувала акаунт.

Нове та Найкраще

6 200

654

583
937
Більше матеріалів