Іспанець змоделював незавершені проєкти Френка Ллойда Райта — одного з найвідоміших архітекторів XX століття

Іспанець Девід Ромеро разом із Фондом Френка Ллойда Райта показав, як виглядали б ті проєкти відомого архітектора ХХ століття, які лишилися незавершеними. Серед візуалізацій — планетарій Гордона Стронга у Меріленді, будівля Національного фонду страхування життя у Чикаго, плавучі оселі на озері Тахо у Каліфорнії та хмарочос у Чикаго заввишки в півтори тисячі кілометрів. Про це повідомляє Artnet News.

Френк Ллойд Райт був прибічником органічної архітектури, тобто такої, яка розкриває властивості природних матеріалів і вписується у ландшафт. Популярність йому принесли спроєктовані на початку ХХ століття «будинки прерій». Для них характерні горизонтальні лінії, як у рівнинних пейзажах. З тисячі спроєктованих Райтом споруд більше половини лишаються недобудованими. Він помер у 1959-му у віці 91 року.

Девід Ромеро також архітектор, як і його кумир. Він опублікував свої візуалізації на професійних форумах, де їх побачили представники Фонду Френка Ллойда Райта. Вони допомогли йому завершити проєкт.

Планетарій Гордона Стронга у Меріленді
Каплиця Трійці в Оклахомі
Каплиця Трійці в Оклахомі
Будівля Гантінгтон Хартфорд у Голівуді
Будівля Гантінгтон Гартфорд у Голлівуді
Міст із
Міст із «крилами метелика» у Сан-Франциско
Арзіонський Капітолій
Аризонський Капітолій
Будинок родини Морріс (також відомий як Сікліф) у Сан-Франциско
Будинок родини Морріс (також відомий як Сікліф) у Сан-Франциско
Плавучі оселі на озері Тахо у Каліфорнії
Плавучі оселі на озері Тахо у Каліфорнії
Хмарочос у Чикаго

Нове та Найкраще

6 042

593

549
884
Більше матеріалів