Ведмідь зробив сотні «селфі» за допомогою фотопастки дикої природи

Державна природоохоронна організація Open Space and Mountain Parks (OSMP) американського міста Боулдер, штат Колорадо, опублікувала кілька «селфі», зроблених чорним ведмедем за допомогою фотопастки. Про це пише NBC News.

Команда OSMP використовує фотопастки з датчиками руху для відслідковування диких тварин у регіоні. Більшість звірів зазвичай не помічають пристрої та проходять повз них. Але нещодавно на одній із таких пасток виявили 580 світлин — і близько 400 з них зробив ведмідь, який позував перед камерою.

«У цьому випадку ведмідь виявив особливий інтерес до нашої камери та скористався можливістю зробити сотні „селфі“, — кажуть у OSMP. — Ці світлини змусили нас сміятися, тому ми захотіли ними поділитися».

Фотопастки вмикаються у момент, коли тварина наближається до них. Камера робить моментальний знімок, а потім може записувати відео тривалістю від 10 до 30 секунд. Уночі камери використовують інфрачервоне світло для зйомки, аби не відлякувати звірів. Окрім ведмедів на камери OSMP зазвичай потрапляють койоти, лисиці, рисі, олені, орли та сови.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів