Український фільм «Клондайк» вийде у прокат у США

Антивоєнну драму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач випустять у кінотеатральний прокат на території США. Права на показ стрічки придбала компанія Samuel Goldwyn Films, пише Variety.

Картина з’явиться в американських кінотеатрах і на цифрових платформах пізніше цього року. «Ми раді представити неймовірно важливий фільм Марини глядачам у США, — наголосили у Samuel Goldwyn Films. — Це прекрасна стрічка про важку реальність, з якою досі стикається народ України».

Фільм розповідає про родину, що опинилася в епіцентрі авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі у липні 2014-го. Головні ролі виконали Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина. Останній зараз служить у лавах ЗСУ. Продюсерами картини виступили Марина Ер Горбач, Святослав Булаковський (Kedr Film) і Мехмет Баґадир Ер (Protim V.P.). В український прокат стрічка вийшла минулої осені.

Світова прем’єра відбулася рік тому на міжнародному кінофестивалі «Санденс». «Клондайк» став першим українським ігровим фільмом у конкурсній програмі World Cinema Dramatic Competition — і отримав нагороду за найкращу режисуру. Також стрічку відібрали до конкурсної секції «Панорама» 72-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Український Оскарівський комітет висував «Клондайк» на здобуття премії американської кіноакадемії, але картина не потрапила до шорт-листа.

Нове та Найкраще

6 044

596

550
886
Більше матеріалів