Померла акторка Ліза Лорінг, яка зіграла Венздей Аддамс в оригінальному серіалі

Американська актриса Ліза Лорінг, найбільш відома за роллю Венздей в оригінальному серіалі «Сімейка Аддамс», померла в лікарні у віці 64 років. Причиною смерті став інсульт, повідомляє Variety з посиланням на доньку акторки Ванессу Фоумберг.

Подруга Лорінг письменниця Лорі Джейкобсон зазначила у фейсбуці, що Ліза «перенесла інсульт, спричинений курінням і високим кров’яним тиском». Три дні вона була на апаратах життєзабезпечення, перш ніж її сім’я вирішила відключити їх.

Лорінг народилася на Маршаллових островах у 1958 році. Пізніше разом із матір’ю переїхала до Лос-Анджелеса. Вона почала працювати моделлю у три роки і незабаром отримала свою першу роль на телебаченні.

Читайте також: Чому «Венздей» Тіма Бертона міг, але не став нічим більшим за підлітковий серіал

Лорінг зіграла Венздей Аддамс у шестирічному віці. Серіал «Сімейка Аддамс» виходив на американському телеканалі ABC з 1964 по 1966 рік. Він став першою телеадаптацією франшизи — до того родина екстравагантних лиходіїв з’являлася лише в коміксах і мультфільмах. Вірусний танець з нового серіалу «Венздей» від Netflix був навіяний саме танцем Лорінг.

Після «Сімейки Аддамс» Лорінг знялася ще в кількох серіалах, включаючи «Шоу Філліс Діллер», «Острів фантазій» та «Барнабі Джонс». У 1977-му вона повернулася до ролі Венздей у телефільмі «Геловін з новою сімейкою Аддамс». У 1980-х актриса з’являлася в малобюджетних стрічках. Пізніше вона почала працювати візажисткою у фільмах для дорослих.

Нове та Найкраще

6 184

650

581
928
Більше матеріалів