Єдиний у світі музей вагіни знову закривається і шукає місце у Лондоні

Єдиний у світі музей вагіни оголосив про закриття і пошук нової локації в Лондоні. 1 лютого завершився термін дії договору на володіння приміщенням у столичному районі Бетнал-Грін, де установа працювала з березня 2022 року. За цей час її відвідали понад 40 тисяч людей, пише The Art Newspaper.

«Музей надто важливий, щоб від нього відмовитися, — кажє його засновниця і директорка Флоренс Шехтер. — Він багато означає для людей та виконує важливу освітню функцію. У багатьох місцях світу ви навіть не можете вимовити слово „вагіна“».

Шехтер задумала музей вагіни у 2017 році, виявивши, що у світі немає гінекологічного еквівалента фалологічного музею в Ісландії. Інституція почала своє життя як серія попап-заходів по всій Великій Британії, а восени 2019-го знайшла для себе дім. Протягом двох років музей розташовувався в лондонському районі Камден, перш ніж закритися вперше.

Метою установи є поширення знань про гінекологічну анатомію та жіноче здоров’я. Остання наразі виставка була присвячена дослідженню соціальних табу щодо менструації. Відвідування музею було безкоштовним.


Фото: Isabel Infantes / AFP / East News

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів