Модельєрка викрила ексчиновника США у крадіжці її одягу в аеропорту

Танзанійська модельєрка Ася Хамсін п’ять років тому втратила валізу з колекційними речами в аеропорту Вашингтона. Минулого тижня вона побачила свій одяг на фотографіях із колишнім чиновником уряду США Семом Брінтоном, пише New York Post.

Ася Хамсін втратила свій багаж 9 березня 2018 року в аеропорту імені Рональда Рейгана. Тоді поліція та працівники аеропорту не змогли знайти її валізу. У ній були дорогий одяг, взуття і прикраси, які модельєрка планувала представити на показі у Вашингтоні. Через крадіжку вона відмінила свою участь у заході.

Минулого тижня Хамсін написала у твіттері, що випадково побачила в новинах людину у своєму викраденому одязі. Це був ексчиновник Міністерства енергетики США Сем Брінтон. Модельєрка опублікувала кілька старих світлин зі своїми виробами, а також знімки Брінтона у тих самих речах. Жінка звернулася до поліції, зараз справою займається ФБР.

Сем Брінтон — американський інженер-атомник, ЛГБТ-активіст і небінарна персона. З червня по грудень 2022 року Брінтон працював асистентом в одному з відділів Міністерства енергетики США. Сем був першим відкритим гендерфлюїдним працівником уряду і став відомим завдяки носінню жіночого одягу та макіяжу.

Чиновника звільнили з посади після звинувачень у двох випадках крадіжки багажу в американських аеропортах. Перший інцидент стався у Лас-Вегасі влітку 2022-го, другий — восени в Міннеаполісі. В обох випадках чиновник летів рейсом із Вашингтона, перш ніж забрати чужі сумки з багажної каруселі. Якщо провину Брінтона доведуть у суді, йому загрожує до п’яти років в’язниці.

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів