Активісти у Криму перетворюють російські символи Z на синьо-жовтий пісочний годинник

Рух громадського спротиву «Жовта стрічка» оголосив про проведення безстрокової акції «Наближається час свободи» на території окупованого Криму.

Акція почалася 26 лютого — у День кримського спротиву російській окупації. Вона вже охопила Ялту, Сімферополь, Севастополь та інші населені пункти півострова. Активісти руху перетворюють символи російської агресії у вигляді літери Z на пісочний годинник у кольорах українського прапора. «Нагадайте окупантам, що часу на те, щоб залишити українські території, в них залишилося небагато», — закликають у «Жовтій стрічці».

цього дня у 2014 році в Сімферополі відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму

Рух спротиву «Жовта стрічка» утворився навесні 2022 року у Херсоні, а згодом поширився на всі тимчасово окуповані території України. До нього вже долучилися понад 7 тисяч людей. Громадяни в окупації можуть приєднатися до руху через телеграм-бот «Разом» — там можна отримувати завдання, плакати, листівки й дізнаватися правила безпеки.

Кримський осередок є одним із найбільших. За перший тиждень 2023 року кримчани на знак спротиву окупантам поширили на півострові понад 500 проукраїнських листівок. Минулого тижня організатори руху розповіли — кількість їхніх активістів у Севастополі зростає, про що свідчать нові графіті та жовті стрічки на вулицях міста.

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів