Гаррі та Меган виселяють із королівського котеджу у Віндзорі

Букінгемський палац виселяє герцога та герцогиню Сассекських із котеджу Фрогмор у Віндзорі, який служив їм офіційною резиденцією у Великій Британії. Інформацію підтвердив прессекретар пари, пише BBC.

Котедж Фрогмор — історична будівля на території Віндзорського замку у графстві Беркшир. Принц Гаррі та Меган Маркл отримали будинок з десятьма спальнями у безстрокове користування від нині покійної королеви Єлизавети II. У 2018—2019 роках пара відремонтувала нерухомість, вартість робіт склала 2,4 мільйона фунтів стерлінгів.

У 2020-му герцог та герцогиня Сассекські перестали бути членами королівської родини і виїхали до США. Зараз вони живуть у Каліфорнії з двома дітьми, проте Фрогмор лишався їхньою британською резиденцією. Таблоїди пишуть, що пару попросили звільнити котедж одразу після виходу мемуарів принца Гаррі під назвою «Запасний» у січні цього року.

Оселитися у Фрогморі запропонували другому синові королеви, 63-річному принцу Ендрю. Зараз він займає сусідню резиденцію Роял-Лодж. У 2019-му чоловіка звинуватили у сексуальних домаганнях, але до суду справа так і не дійшла.

Котедж Фрогмор збудували у 1801 році. Спочатку у ньому жила дружина британського короля Георга III Шарлотта. Також там перебували вцілілі родичі російського імператора Миколи II, якого разом із іншими членами родини вбили більшовики в 1918-му.

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів