Рідкісну картину Брейгеля Молодшого знайшли у приватному будинку. Її оцінили у 800 тисяч євро

Рідкісну картину нідерландського художника Пітера Брейгеля Молодшого виявили у приватному будинку на півночі Франції. Роботу продадуть на аукціоні в Парижі цього місяця, повідомляє The Guardian.

Знайдений твір є однією з версій полотна «Сільський адвокат», яке художник відтворював багато разів. Робота була написана між 1615 і 1617 роками.

Картину виявили в будинку родини, що побажала залишитися анонімною. Власники викликали представника аукціонного дому Daguerre Val de Loire для оцінки твору, який зберігався у них з 1900 року і вважався копією.

Експертна перевірка підтвердила, що це оригінальна робота Брейгеля Молодшого. «Зрозумівши цінність картини, з якою вони жили поряд увесь цей час, родина попросила сфотографувати їх із нею. Це було і смішно, і зворушливо», — зазначили в аукціонному домі. Вартість роботи оцінюють у 800 тисяч євро.

Пітер Брейгель Молодший народився 1564 року у Брюсселі. Він був одним із синів фламандського художника Пітера Брейгеля Старшого. Брейгель Молодший малював пейзажі, релігійні сюжети та сцени сільського життя. Його робота «Сільський адвокат» зображує хаотичну чергу з селян у адвокатській конторі. Крім підписаних і датованих версій цієї картини існують також десятки подібних полотен, авторство яких не підтверджено. Автентична версія твору 1617 року висить у Луврі.


Зображення: Одна з версій «Сільського адвоката», 1626 рік / Wikimedia Commons

також відоме як «Нотаріальна контора»

Нове та Найкраще

6 232

674

593
947
Більше матеріалів