Поліція Вельсу конфіскувала три роботи Бенксі у кримінальній справі

Роботи вуличного художника Бенксі фігурують у кримінальному розслідуванні, яке проводить поліція валлійського графства Гвент. Правоохоронці вилучили їх ще два роки тому, але відомо про це стало лише зараз, пише ARTnews.

Серед конфіскованих предметів — скульптура «Абордажний гак», створена Бенксі для політичної виставки в ізраїльському готелі The Walled Off у 2017 році. Це акрилова фігура Ісуса на дерев’яному хресті у вигляді гачка. У 2019-му роботу продали на аукціоні Sotheby’s за $130 тисяч.

Два інші твори — сатиричний портрет покійної Єлизавети II під назвою «Королева мавп» та картина «Біла вежа». Вартість першої роботи становить близько $20 тисяч, другу оцінюють у $2 тисячі.

Твори мистецтва вилучили у березні 2021-го в рамках кримінального провадження, фігурантом якого є 35-річний чоловік із міста Еббу-Вейл. Поліція не розкриває ані імені підозрюваного, ані жодних деталей справи. Наразі також невідомо, що буде з роботами після завершення розслідування і суду.

Минулого місяця графіті Бенксі у Київській області помістили під скло і обладнали сигналізацією. Це сталося після спроби викрадення однієї з робіт у Гостомелі.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів