Квентін Тарантіно написав сценарій до свого останнього фільму

Американський режисер Квентін Тарантіно завершив роботу над сценарієм до фільму, який може стати останнім у його кар’єрі. Про це з посиланням на джерела повідомляє The Hollywood Reporter.

Новий сценарій отримав назву «Кінокритик» (The Movie Critic). Дія відбувається у Лос-Анджелесі наприкінці 1970-х. У центрі сюжету буде історія жінки. Видання припускає, що стрічка розповість про впливову американську кінокритикиню Полін Кейл, яка писала для The New Yorker з 1968 по 1991 рік. Сам Тарантіно є великим шанувальником творчості Кейл.

Зйомки мають розпочатися вже цієї осені, хоча Тарантіно поки не уклав контракту з жодною кіностудією. Виробником картини може стати Sony Pictures, яка випустила останній на сьогодні фільм режисера «Одного разу в Голлівуді».

Раніше Тарантіно зізнавався, що хоче зняти десять стрічок та піти на пенсію до 60 років. Наразі він зняв дев’ять — якщо рахувати дві частини «Убити Білла» як один фільм. 27 березня Тарантіно виповниться 60. «Режисери не стають кращими з віком, — казав він у 2012-му. — Зазвичай найгіршими роботами у фільмографії є останні чотири. Я слідкую за своєю фільмографією, і одна погана картина може зіпсувати три хороших».

Свій перший фільм «Скажені пси» Тарантіно зняв у 1992 році, але всесвітньо відомим він став після «Кримінального чтива» (1994). За свою кар’єру режисер отримав низку престижних нагород, включаючи «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю і два «Оскари» за найкращий сценарій. У 2021 році він опублікував свій дебютний роман «Одного разу в Голлівуді».

Нове та Найкраще

6 200

652

583
936
Більше матеріалів