Каннський кінофестиваль оголосив програму. В основному конкурсі — рекордна кількість жінок-режисерів

76-й Каннський кінофестиваль оголосив програму, до якої увійшли пів сотні картин. За «Золоту пальмову гілку» змагатимуться фільми Віма Вендерса, Веса Андерсона, Кена Лоуча та інших авторів. Українських стрічок у програмі немає.

Фестиваль відкриє історична драма «Фаворитка» з Джонні Деппом у головній ролі.

В основному конкурсі 19 картин. Одразу шість із них зняті жінками-режисерами — і це фестивальний рекорд, зазначає IndieWire. Йдеться про фільми Аліче Рорвахер («Химера»), Джесіки Гауснер («Клуб Зеро»), Катрін Брейя («Минуле літо»), Жюстін Тріє («Анатомія падіння»), Рамати-Туле Сі («Банель і Адама») та Каутер Бен Гані («Дочки Ольфи»).

Разом з тим за головний приз боротимуться стрічки Акі Каурісмякі («Опале листя»), Веса Андерсона («Місто астероїдів»), Тода Гейнса («Травень, грудень»), Кена Лоуча («Старий дуб»), Віма Вендерса («Ідеальні дні») й інших кінематографістів.

Серед фільмів, які покажуть поза конкурсом, кримінальна драма Мартіна Скорсезе «Вбивці місячної квітки» з Робертом Де Ніро й Леонардо Ді Капріо, а також пригодницький бойовик Джеймса Менголда «Індіана Джонс і реліквія долі» з Гаррісоном Фордом. Крім того, на фестивалі представлять короткометражний вестерн Педро Альмодовара «Дивний спосіб життя» з Ітаном Гоуком і Педро Паскалем у головних ролях.

У секції «Особливий погляд» цього року 17 фільмів. Метою програми є просування нетипових для основного конкурсу картин маловідомих авторів. Як правило, це дебютні роботи.

76-й Каннський кінофестиваль відбудеться з 16 до 27 травня. Головою журі став шведський режисер Рубен Естлунд, який торік отримав «Золоту пальмову гілку» за фільм «Трикутник смутку».


Фото: Символ «Золотої пальмової гілки» на паркані у Каннах. Фото: Depositphotos / Studiobarcelona

Нове та Найкраще

6 727

856

722
1 118
Більше матеріалів