В Італії запровадили штрафи для туристів, які занадто довго роблять селфі

В італійському курортному містечку Портофіно запровадили штрафи для туристів, які занадто довго затримуються у популярних локаціях заради світлин. Про це пише PetaPixel.

Мер Портофіно Маттео Віакава оголосив про нове правило минулого тижня. Згідно з ним штрафуватимуть туристів, які тиняються без діла або занадто довго затримуються для фото у мальовничих локаціях. Сума штрафу складе €275.

Читайте також: Старість не радість: Життя в італійській провінції

Йдеться про так звані зони без очікування — місця з обмеженим доступом, де туристичні групи пересікаються з пасажирами круїзних лайнерів, які чекають на посадку. Це створює перешкоди як для пішоходів, так і для служб екстреної допомоги. Штрафи діятимуть до 15 жовтня, коли завершиться пік туристичного сезону.

«Мета полягає не в тому, щоб зробити це місце більш ексклюзивним, а в тому, щоб кожен міг насолоджуватися нашою красою, — каже мер. — Ми хочемо уникнути небезпечних ситуацій, спричинених перенаселеністю».

Станом на 2022 рік у Портофіно проживало менше пів тисячі осіб. Однак останнім часом містечко стає все більш популярним серед туристів завдяки мальовничим краєвидам.


Фото: Depositphotos / Xantana

Нове та Найкраще

6 191

651

581
929
Більше матеріалів