Українсько-польську короткометражку покажуть у конкурсі Каннського кінофестивалю

Світова прем’єра українсько-польської картини «Як це було» відбудеться у головному конкурсі короткометражних фільмів 76-го Каннського кінофестивалю. Про це йдеться на сайті фестивалю.

Стрічку «Як це було» (As it was) зняли разом українська режисерка Анастасія Солоневич і польський режисер Дам’ян Коцур, вони ж є авторами сценарію. Події фільму відбуваються взимку 2023 року. Героїня повертається з Берліна до Києва вперше після початку широкомасштабної війни і зустрічається спершу з другом, а потім із родиною. Головні ролі виконали Валерія Березовська та Кирило Земляний.

«Валерія зіграла і мій, і свій досвід, а також досвід багатьох українців, які вийшли з дому та повернулися вперше після початку війни, — каже режисерка. — Нам пощастило, бо під час зйомок ми не ховалися від ракет, блекаути теж не завадили».

Картина змагатиметься у конкурсі з десятьма іншими короткометражками з усього світу. Головою журі цього конкурсу стала угорська кінематографістка Ільдіко Еньєді. 76-й Каннський кінофестиваль відбудеться 16—27 травня.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів